Vážení klienti, na našem e-shopu www.krasajsity.cz nyní zakoupíte produkty německé kosmetiky BABOR se 40% SLEVOU! Akce platí do 30.4. 2024. Těšíme se na vás!

Články

Dokonalý nos, krásná tvář – plastická operace nosu

Ženská krása – téma, které zajímá muže i ženy neustále. Čteme nebo slyšíme mnoho různých názorů na ženskou krásu, od obdivu krásy duševní - tedy krásy charakteru, krásy vnitřní, až po krásu dokonalých anatomických proporcí. Každá doba hledá ideál krásy, ale dosud nebyl nikým objeven. Nejspíše se tak stalo proto, že její hledání a posuzování je ovlivněno subjektivním pocitem a fantazií každého z nás. I my souhlasíme s tím, že krása ženy je zejména v její osobnosti, v tom, jak na své okolí působí, jak se chová, jakou vyzařuje energii. Jistě s námi budete souhlasit, že krásná žena je také přirozeně sebevědomá, což je úzce spjato s jejím vzhledem a péčí o něj. Tuto skutečnost si uvědomuje stále více dívek a žen a vyhledává služby kosmetických salonů, laserových center a klinik estetické chirurgie. Proto je plastika nosu jednou z nejžádanějších estetických operací. Není divu, vždyť nos je nejviditelnější a nejvýraznější dominantou obličeje, jeho tvar, velikost a postavení určují výraz tváře, tvoří individualitu jedince.

V lékařských knihách se sice setkáváme s obecnými požadavky na velikost, zakřivení úhlů a proporcionalitu, ale trendem moderní plastické chirurgie nosu je individuální přístup a zachování osobitého výrazu obličeje daného jedince za současného vylepšení a korekce estetického nedostatku. Cílem je tedy takový výsledek chirurgického zákroku, kdy laikem nelze rozpoznat, že nos byl operován, avšak jeho vzhled byl výrazně vylepšen. Nebylo tomu tak v minulosti vždy, proto ještě i nyní se občas setkáváme s nosy „extrémně přeoperovanými“, úzkými a s ostrou malou vystouplou špičkou. Z uvedeného vyplývá obtížnost úkolu pro estetického chirurga v současnosti. Právem jsou plastiky nosu považovány za nejsložitější operační výkony v oboru estetické, plastické chirurgie.

V současné době se estetické operace nosu provádějí v celkové anestézii, tedy při uspání pacienta. Obecně jsou rozšířeny dva základní chirurgické přístupy k plastice nosu. První z nich je tzv. zavřená technika, kterou s oblibou používá většina chirurgů na běžné korekce estetických nedostatků. Tato metoda nezanechává na nose viditelné jizvy a chirurg si přístup ke kostním a chrupavčitým strukturám vytváří uvnitř nosu. Zde pak probíhá chirurgická korekce. Popisovaná technika operace nosu zkracuje dobu operace, podporuje rychlejší hojení a kratší trvání pooperačních otoků. Druhým základním přístupem v plastice nosu je tzv. otevřená technika, která je vyhrazena pro nejsložitější korekce, kdy chirurgovi již nestačí vnitřní přístup k nosním strukturám a potřebuje potřebný přehled. Výhodou metody je velmi dobrá vizuální kontrola korekce, ale nedostatkem je delší doba pooperačního hojení, zejména trvání otoků a malá viditelná jizva. Výběr chirurgické metody vždy záleží na plánovaném rozsahu úpravy tvaru nosu a také zkušenosti chirurga.

Na naší klinice provádí plastiky nosu MUDr. R. Vidura, Ph.D., který se těmto náročným estetickým operacím věnuje více než 15 let. Za tuto dobu odoperoval velké množství pacientů a získal mnoho praktických zkušeností, které nyní využívá při zákrocích v RVmedCentru. Operuje zevní nosy jak zavřenou technikou, plastika nosu bez viditelných jizev, tak také otevřenou technikou, plastika nosu s odklopením kůže nosu, kterou využívá pro nejsložitější úpravy dolní chrupavčité poloviny zevního nosu v případech vrozených estetických nedostatků nebo po úrazech. Samotné operaci předchází vždy konzultace se specialistou, který na základě pečlivého vyšetření stanoví nejvhodnější metodu plastiky nosu. Jsme hrdi na skutečnost, že operace nosu patří na naší klinice k nejžádanějším zákrokům.

Pro ty, kteří se rozhodnou svůj problém s chronickou rýmou řešit, nabízíme odbornou péči našich specialistů, zkušenosti, moderní diagnostické přístroje, šetrný zákrok laserem nebo radiofrequencí a soukromí privátní kliniky.

RVmedCentrum privátní klinika s.r.o.